петък, 20 януари 2017 г.

Сказание за железоръкия войн



Ще ви представя една много интересна книга, която може да бъде определена като българско историческо фентъзи. Книгата се казва „Сказание за железоръкия войн” и е написана от Мирослав Пертов

 Ако трябва да съм честен, досега не бях чел фентъзи-история от времето на хан Аспарух и съм изненадан от позитивния начин, по който ми подейства. Опрделено ще потърся и други творби от Мирослав Пертов. Мога да определя книгата като роман  от девет глави, в които главните герои – смелият багаин  Алдомир и неговата любима, принцесата на тайнствения народ Хела - попадат в различни приключения. Определено ще запомня и красивите описания на различните местности, като платото Мадара, Каменната гора и други български местности, както и многобройните битки на героите с различните племена. И разбира се, илюстрациите на художника Веселин Чакъров, които придават уникална атмосфера на историите. Определено Мирослав Петров е направил задълбочени проучвания за българската история по онова време.


И така, „Сказание за железоръкия войн” на Мирослав Пертов е поредната добра книга на издателство "Гаяна", която ще се хареса на почитателите н жанра „фентъзи”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар