вторник, 28 август 2012 г.

"Острие на отмъщението" на Галена Върбева

 "Острие на отмъщението" -  Една прекрасна книга, която въпреки големият брой страници, прочетох с огромно удоволствие.








 Четири приятелки - Ивайла, Антония, Изабел и Мони, решават да погодят номер на учителя си по рисуване, като го канят на среща пред дискотеката от името на някаква негова почитателка. След това и те отиват до дискотеката, за да видят какво ще се случи. Учителят обаче ги забелязва и когато узнава, че именно момичетата са му погодили номера, тръгва да ги гони. Те му избягват, като се връщат в дискотеката, но един час след това в заведението влиза полиция, съобщавайки грозна вест - учителят по рисуване е намерен УБИТ И ОБЕЗОБРАЗЕН!
  На мятото на убития учител по рисуване се появява един вежлив и много изискан мъж - господин Калчев. Винаги добре облечен, с отлично поддържано тяло и сякаш вродено чувство за ред и дисциплина, той успява да спечели уважението на всички ученици и учители. Но този преподавател крие страшна тайна от миналото си, а обектът на неговата цел е Ивайла - най-свестното най-скромното и най-талантливото момиче от четирите приятелки, (а може би и от цялото училище). Той скришом е лудо влюбен в нея, иска я с цялото си същество, ревнува от всичко и от всички, желае да отмъсти на всеки, който опитва да се докосне до нея. Все пак някак си успява да запази самообладание и да потисне тези чувства.

  Обаче миналото на господин Калчев е повече от ужасяващо - той всъщност е брутален и безскрупулен СЕРИЕН УБИЕЦ!!!

  Учителят започва да излиза с госпожа Таневска, грозноватата класна на Ивайла, но изконна му цел е чрез нея да достигне до Ивайла!! Учителката пък от своя страна се влюбва в него.....
  Следва ново брутално престъление в училището - госпожа Таневска е намерена ЖЕСТОКО УБИТА. Открита е от самата Ивайла!
  Но и този път, с типичния си спокоен и уравновесен тон, Калчев отклонява разследващите от себе си.....

  Как ли ще завърши тази история? Дали извергът ще се добере до Ивайла за да постигне целта си, или в изблик на гигантската си ярост ще извърши още брутални убийства? Какво ще е случи със самата Ивайла и как (и дали) ще преживее този отвратителен кошмар?

  Ще разберете всичко, ако прочетете "Острие на отмъщението" на Галена Върбева.
  Един криминален роман, изпълнен с драматични и заплетени ситуации, с много страст и с ужасни престъпления. Роман, който ще ви държи в непрекъснато напрежение, оставяйки ви без дъх.



Няма коментари:

Публикуване на коментар